Feberen tar knekken på meg

I dag tidlig våknet jeg rundt klokken 05:00 og følte meg egentlig ganske dårlig. Jeg hadde småvondt i hele kroppen og følte meg generelt uggen. Jeg kontaktet sykepleier, og hun kom inn med dagens dose paracetamol. Det er noe jeg får flere ganger om dagen på grunn av feberen jeg har hatt. Når hun var ferdig la jeg meg igjen for å sove litt mer. 

Våknet igjen rundt klokken 09:00 og følte meg mye bedre. Jeg gjorde dagens gjøremål som å spise frokost og vaske meg i vodka. Så satte jeg meg ned med strikketøyet mitt og koste meg med en god kopp te. 

Begynte etterhvert å føle meg veldig trøtt, så jeg la bort strikketøyet, krabbet meg under dyna for å hvile litt. Som lyn fra klar himmel begynte jeg å fryse noe så vanvittig, og jeg skalv. Jeg satte meg opp å tok meg noe å drikke, men måtte tilslutt finne frem kosegenseren min (som er det eneste jeg får ha av eget plagg) og pakke meg under dyna igjen. 

Det ga seg ikke så jeg ringte på sykepleieren som kom, de målte temperaturen min og jeg hadde litt feber, men ikke så veldig mye. Fikk ny dose paracetamol for å se om det fungerte, men jeg kjente at kroppen min bare ble dårligere. Jeg frøys enda mer og hadde vondt over hele kroppen. Etter en stund målte de temperaturen igjen og da hadde den steget ganske mye. Den var på over 38 (normalt 36.6), og all feber under isolat skal taes svært alvorlig. Jeg har jo tross alt ingen immunforsvar! 

Før jeg rakk å blunke hadde sykepleierne kommet inn med en stor tralle med 5-6 flasker jeg skulle få intravenøst. Blant annet antibiotika. Jeg var bare slapp og følte meg dårlig så jeg har ligget i sengen helt siden da. Hodet mitt verker, og jeg kjenner at kroppen fortsatt har vondt. Temperaturen har heldigvis sunket til normalen, men jeg føler meg fortsatt ikke bra. 

Denne feberen tar virkelig knekken på meg! For jeg blir helt slått ut selv om den kanskje ikke er så høy. 

Jeg kjenner veldig på redselen over å komme hjem når formen min er så svingende som den er her. Jeg vet at leukocyttene skal enda mer opp før jeg slipper ut fra isolat, men likevel. I arket jeg får med hjem fra sykehuset står det at man skal ta kontakt med lege/sykehus med en gang temperaturen går over 37.5 eller om jeg føler at jeg har feber selv om temperaturen ikke viser det. Jeg er redd for at det kan bli en kamp med det norske helsevesenet, da jeg har blitt fortalt av min fastlege at de opererer med tallet 38, ikke 37.5. Har også hørt om flere som har måtte kjempet en del for å få antibiotika når de har kommet hjem. Krysser bare fingrene for at ting kommer til å gå noenlunde greit hjemme. 

Leukocyttene min har økt bittelitt, og Dr. Nico gav meg i dag 50% sjanse for å komme ut av isolat i morgen, og 99% sikkerhet på søndag! Det er hvertfall gode nyheter! Søndagkveld kommer også mamma og stefaren min for å hente meg. Vi reiser ikke hjem til Norge før onsdag, men de valgte å komme noen dager før 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg