Stor milepæl – siste dose med cellegift fullført

Nå er nest siste dagen kommet og min aller siste medisinske behandling pågår akkurat nå i skrivende stund (klokken 14:00 russisk tid). Den har allerede foregått noen timer, jeg startet vel opp i 10:30 tiden, og det vil vare i ca 5 timer. Rituximab er en form for cellegift som skal ta knekken på de siste syke T og B cellene i kroppen min, slik at hele MS-monsteret blir borte og ikke kan bygge seg nye røtter. 

Så langt har jeg ikke merket noe særlig til bivirkninger, jeg har hatt litt dobbeltsyn på venstre øyet, men ellers ingenting å klage over. Første gangen jeg merket at noe var galt med meg var det jo dobbeltsynet som gjorde at jeg reiste til legen, og dermed fikk diagnosen Multippel Sklerose. Jeg ble derfor litt skremt når jeg begynte å kjenne igjen symptomet, men legen kom inn og beroliget meg om at det var helt normalt at man kunne kjenne på gamle symptomer gjennom hele behandlingen, så jeg trengte ikke uroe meg for det. 

I dag tidlig begynte jeg plutselig å blø så vanvittig mye neseblod, og det stoppet virkelig ikke. Det kom inn flere leger og sykepleiere for å prøve alle mulige måter, men fikk det ikke til. Etter ca 2 timer med ganske kraftig blødning tilkalte de nesespesialist, som kom relativt raskt inn. Han tittet godt inni nesen min, renset og la inn noe som kjentes ut som isopor. Det gjorde litt vondt, men han klemte det på plass på innsiden av nesen så nå er det tett. Dette skulle da holde mente han, og dette skulle falle ut av seg selv når nesen min var bra igjen. Det er virkelig mye rart man skal gå gjennom nedi her altså! 🙂

Jeg har fortsatt feber, men merker heldigvis ikke så mye til den, og håper jeg slipper å gjøre det også. Jeg skulle egentlig ut å spise med mamma og Geir i går kveld, men ettersom formen slo seg fullstendig vrang ble det ikke noe av likevel. Derfor håper jeg virkelig at formen min holder seg noen lunde stabil i dag, slik at jeg kan være med ut å spise middag og kose oss siste dag her i Moskva! 

Blodverdiene mine stiger som de skal, og jeg er nå på dag 12 etter at jeg fikk att stamcellene mine. 

I morgen rundt klokken 10-11 skal jeg ha min siste samtale med Dr.Fedorenko. Dette er jeg veldig spent på! Jeg sitter nå å skribler ned noen spørsmål som jeg tenkte er greit å spørre om før jeg reiser. Tenk at i morgen reiser vi tilbake til Norge! 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg