Tips til hvordan du kan spare mye penger!

Jeg er en svært strukturert person som er helt avhengig av å ha orden rundt meg, og hvis jeg skal gå inn for noe 100% er jeg helt nødt til å ha orden over ting og ting må gjerne være godt planlagt i forkant. Hvis jeg har vært flink og planlagt går det jeg skal gjennomføre som regel veldig bra.

Nå har jeg bestemt meg for å gå over på lavkarbo kosthold igjen. Det var lavkarbo jeg spiste før jeg dro til Moskva, og det er det jeg trives best med. Vekta gikk ned, jeg spiste enormt god mat, lagde meg masse god snop, spiste når jeg var sulten og til jeg var mett, uten å måtte telle kalorier. I tillegg var jeg aldri oppblåst lenger, og jeg fikk mye mer energi. Jeg følte meg generelt mye bedre når jeg spiste lite karbohydrater. Derfor skal jeg starte opp igjen med det nå i morgen. 

Derfor har jeg brukt mye tid av dagen i dag på planlegging. Jeg har satt meg ned foran PCen og skrevet en matplan. Jeg følger ingen andre sin matplan, for det har jeg nå lært at jeg ikke får til. Derfor lager jeg min egen plan som jeg vet fungerer for meg. Jeg har også skrevet ned oppskrifter på ark, slik at jeg slipper å måtte finne de frem på dataen eller mobilen for å lage de. 

Det er så mange fordeler med å faktisk ta seg tid til å planlegge. Man får bedre oversikt, det er lettere å klare å fullføre noe, og ikke minst man kan spare masse penger på å planlegge hva man skal spise og handle kun 1 gang i uken, i stedet for å gå på butikken å småhandle hver eneste dag. I tillegg burde man reise på butikken etter man har spist mat, for da kjøper man ikke masse unødvendig som man egentlig ikke har bruk for. En sjokolade her, og en sjokolade der på impuls, blir fort veldig usunt i lengden, og mange kroner man ellers kunne spart!

Jeg syns det er så gøy å sette meg ned å planlegge slikt, så jeg bruker ofte flere timer på det hvis jeg kan. Rett og slett fordi jeg er en liten perfeksjonist som liker at ting ser bra ut og at arbeidet er strukturert. Også vet jeg med meg selv at det er mye lettere å gjennomføre noe når det er godt planlagt, og at jeg har handlet inn alt jeg trenger. 

Jeg kjenner at det skal bli utrolig godt å starte på igjen med lavkarbo, for som jeg skrev lenger opp, så trives kroppen min mye bedre, og jeg føler meg mye bedre. Jeg vet det kommer til å bli hardt spesielt den første uken, for da kommer cravingsene etter sukker, og det er jeg nok ikke alene om å synes at er vanskelig å bli kvitt. Det er faktisk veldig vanskelig å stå i mot fristelsene, spesielt hvis de står rett foran deg. Jeg har derfor gått igjennom skapet og kvittet meg med alt usunt, og fått orden på alt det som er sunt i et lavkarbo-kosthold. I tillegg har jeg en backup plan som dere kan se på matplanen min, i raden “Hvis sulten!”, dette for at jeg ikke skal ta noen dumme valg hvis jeg skulle bli fysen. Jeg har også lest at noen ganger når man er fysen, så er man egentlig bare tørst. Så to tips til fra meg i dag: Er du fysen på et eller annet, drikk et stort glass vann og puss tennene. Det hjelper faktisk! 

Det er jo så mye lettere, og ikke minst artigere, når man har ting så lett tilgjengelig, derfor henger jeg alltid ting på kjøleskapet.

Pleier du å planlegge ukesplan for mat, og skrive ned handleliste? 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg